Låne penger online

I dag er det nesten ikke lenger noen som tar opp lån uten sikkerhet i banken, nesten alt dette foregår nå online. Det er mye enklere å bare ordne alt fra sin laptop eller mobil, så det er ikke så merkelig at denne endringen har funnet sted. Men hvor skal man starte når man vil låne penger på nettet? De fleste starter med google, hvor de søker etter den typen av lån de har bruk for eller det beløpet som de vil låne. Skriver du for eksempel låne penger på dagen inn i google, så kommer det opp en rekke nettsider og banker som tilbyr vanlige forbrukslån, boliglån og billån, samt flere sider som sammenligner forskjellige långivere utifra rente og andre faktorer. Det er med andre ord nok å velge i hvis du skal søke om et lån.

Det første du kanskje bør tenke over hvis du skal låne penger, er å skrive inn i google også hva pengene skal benyttes til. Gjelder det kjøp av bil, kan gode søkefraser være for eksempel, låne penger til bil med sikkerhet, eller lån til bil uten egenkapital. Da får du litt bedre resultater i forhold til om du bare skriver inn beste billån, hvor du kanskje får opp en masse resultater som egentlig ikke er relevante for ditt bilkjøp. Så for å gjøre det enklest mulig for deg, gjelder det å søke etter riktige resultater. Men det finnes også andre tips du skal ta hensyn til om du vil låne penger online.

For det første er det veldig mange aktører som tilbyr lån uten sikkerhet online, og det er ikke nødvendigvis lett å finne det billigste lånet. En anbefaling er derfor å benytte såkalte låneagenter, det vil si selskaper som har som jobb å ta i mot lånesøknader, som de igjen videresender for kunden til en rekke banker som de samarbeider med. Da har du fort lånetilbud fra 10 forskjellige banker, og kan helt rolig hjemme i din egen stue, sammenligne tilbudene du har motatt.

Ikke heng deg kun opp i rentevilkår, selv om dette er den viktigste faktoren å legge til grunn når du velger bank. Se også på hva kostnaden er for etablering og termingebyr, det vil si hva det koster å opprette lånet, samt hva som legges til din regning hver måned. Skal du bruke lang tid på å nedbetale lånet, har termingebyret større innvirkning, men slike ting klarer du jo fint å regne ut selv.

Husk også på at om det gjelder usikrede lån, såkalte forbrukslån, er renten betydelig høyere enn hva du kanskje er vant til når det gjelder studielån eller boliglån, så lån med måte. Det finnes nok av de som har lånt litt mer enn hva de burde, og inkasso er noe du helst vil unngå. Forsøk derfor å bli kvitt gjelden så raskt det går når du først har tatt opp lånet, det blir du glad for i etterkant.