Vurdering av Opp Finans

Navnet til finansieringsselskapet Opp Finans er ganske nytt, men bak står det velkjente selskapet Gjensidige Bank en del av Gjensidige, som har operert i Norge i nesten 200 år. Dette forbrukslånet som du kan søke om fra Opp Finans, er på mellom 10.000 og 350.000 kroner, renten starter på 7,5 % nom. og lånet har en nedbetalingstid på opptil 15 år. Pengene velger du selv hva du bruke på, og det kommer ingen spørsmål om anvendelsen.

Aldersgrensen for å søke om et lån uten sikkerhet fra Opp Finans er noe lavere i forhold til en del andre utlånere. Er du over 21 år kan du søke om en finansiering gjennom selskapet. Ettersom den nominelle renten starter på kun 7,5 %, vil det for mange være lønnsomt å benytte dette lånet til å refinansiere kredittkortgjeld eller andre smålån med høye renter. Når din lånesøknad blir godkjent vil du motta et tilbud med din fastsatte rente. Det foretas en kredittvurdering når du søker og denne legges til grunn for renten, hvor faktorer som jobb, inntekt, alder, gjeld, formue og andre økonomiske forhold legges til grunn. Ser man på tre eksempler med lav, middels og høyt rentenivå, hvor lånebeløpet er 250.000 kroner over 15 år, kan renten variere fra 7,5 % hvor månedsbeløpet å betale blir 2.393 kroner, 14,8 % hvor man skal betale 3.552 kroner eller den øverste nominelle renten på 18 % hvor det månedlige beløpet havner på 4.120 kroner. Sammenligner man dette med renteutgifter på smålån og kredittkort, vil det stort sett lønne seg å refinansiere, samtidig som man for samlet diverse gebyrer og bare får en utlåner å forholde seg til.

I det øyeblikket du har sendt inn søknaden online, mottar du automatisk en sms hvis lånet blir godkjent. Det er mulig å velge den 10, 20 eller 28. som forfallsdato hver måned. Det er også mulighet for å skaffe seg en betalingsfri måned i løpet av en 12 måneders periode, men det avhenger av at tidligere innbetalinger har vært punktlige. Selvsagt kan man også betale inn hele eller deler av beløpet raskere om man ønsker, og dette koster såklart ingenting ekstra. Det tilbys to former for låneforsikring som man kan tegne for å sikre seg mot for eksempel tap av framtidig inntekt. Er du over 21 år og ikke har betalingsanmerkninger eller inkasso, kan du her søke om et forbrukslån fra Opp Finans.

Fakta:

Lånebeløp: 10 - 350.000,-
Etableringsgebyr: 825,-
Effektiv rente: 17 %
Nedbetalingstid: Opptil 15 år
Termingebyr: 50,-
Gjeldsforsikring: Ja
Min. årsinntekt: 200.000,-
Aldersgrense: 21 år

Terningkast: 6

Søk om Santander Red kredittkort

 

Eff.rente 17 %, 65.000,- o/5 år, etabl.geb. 825,-, totalt:94.478,-