Hvordan skaffe det billigste lånet?

Veldig mange sliter med å velge lån. Alt fra boliglån til forbrukslån kan være en pine å måtte ta opp da det er såpass mange forskjellige tilbydere i de forskjellige nisjene. Med såpass mange banker og tilbud som finnes i Norge i dag, så vil det være utfordrende å gjøre sitt første møte med den jungelen av tilbydere som finnes på det norske finansmarkedet.

Vi har tatt en kikk på noen tips som gjelder når det kommer til å sikre seg det aller billigste lånet.

Bruk tid


Skal du oppta et lån på (veldig) mye penger, så gjelder det å ikke forhaste seg. Svært mange, og da kanskje spesielt når det kommer til folk som tar opp kredittkort og forbrukslån i hytt og gevær, velger å ta opp det første og beste lånet fordi de kan tilby dem ”penger på dagen”. Det finnes også grenser for hvor mye du kan ha i lån før du blir nektet flere lån.

Dette er vel ikke akkurat noe som er direkte økonomisk gunstig hvis man tenker litt langsiktig.

Sjekk med flere banker


Slike ”listinger” over forskjellige banker som kan tilby forskjellige renter og lånesummer vil være gunstige i den situasjonen du nå er oppe i. Skal du ha det billigste lånet, så er du også nødt til å være villig til å bruke noen minutter på å undersøke hvilken bank som kan gi deg de beste rammebetingelsene.

Som regel er det jo slik at det ikke nødvendigvis alltid er de største bankene som kan tilby de laveste prisene, men kontinuitet og et godt forhold til banken er jo også noe du bør tenke over når du skal ta opp et lån.

Bruk internett


Les litt rundt på internett, søk etter billige lån og vær varsom på å bruke annonser du kanskje ikke helt har tiltro til. Selv tar jeg meg alltid god tid til å sjekke rundt på andre forumer og liknende når jeg skal ”i ilden” i slike situasjoner, noe jeg antar at jeg har spart veldig mange tusenlapper på.

Tro meg; er det noe du kan spare mye penger på, så er det nettopp på slike økonomiske ting som kredittkort og lån.