Vurdering av Shell MasterCard

shell mastercardShell MasterCard er et kredittkort som er gunstig til mer enn bare for deg som fyller drivstoff på Shell-stasjoner rundt om i Norge. Kortet utstedes av Ikano Bank AB og eies av familien Kamprad som grunnla møbelkjeden IKEA. Ikano ble startet i 1988 og driver med finans, forsikring, eiendom og detaljhandel. Kredittkortet til Shell gir ikke bare rabatt på drivstoff, men også 1 % trumfbonus på alt du handler med kortet over hele verden.

For å begynne med drivstoffrabatten, så får man 40 % i rabatt per liter drivstoff som fylles på en av de mange Shell-stasjonene i Norge. Denne rabatten gjøres til trumfpoeng, og kan tas ut som kontanter eller noen av de andre tilbudene som finnes gjennom trumfsystemet. I tillegg til drivstoffrabatten, får du også 1 % som nevnt på alle andre kjøp hvor kortet blir brukt som betalingsmiddel, og dette gjelder i mer enn 30 millioner utsalgssteder over hele verden. Bare husk på at drivstoffrabatten på 40 øre per liter kun gjelder i Norge, så fyller du opp tanken i Sverige vil du få 1 % bonus i stedet for 40 øre rabatt per liter. Shell MasterCard har et relativt høyt gebyr for å ta ut kontanter i minibank på 4 % (eller minimum 40 kroner), så det bør du helst forsøke å unngå. Den effektive renten er også noe høy, så ikke velg dette kortet hvis planen er å utsette betalingen utover den rentefrie perioden. Man behøver ikke å bytte bank for å skaffe seg dette kredittkortet. Er du over 20 år, har en fast inntekt og ingen betalingsanmerkninger blir trolig søknaden godkjent med det samme. Du signerer søknaden online med din BankID og betaler selvsagt inget etableringsgebyr for å få kortet, det er helt gratis å skaffe seg.

I forhold til andre bensinkort som også tilbyr drivstoffrabatter og cashback, så har ikke Shell MasterCard noen årlig begrensning på hvor mye bonus du har muligheten til å opparbeide deg. Kortet vil derfor være et meget godt valg hvis du kjører mye bil og pleier å fylle på Shell-stasjoner, men også som et suplement til andre kredittkort, ettersom bonusen man får er helt ubegrenset. Andre fordeler er 15 % rabatt i nettbutikken til Arts & Crafts, samt 12 rabatt hos Vianor hvis du kjøper dekk eller ta service og betaler med kortet. Søk om Shell MasterCard lengst ned på siden.

Fakta:

Etableringsgebyr: 0,-
Årsgebyr: 0,-
Gebyr varekjøp: 0,-
Gebyr minibank: 4 % min. 40,-
Valutapåslag: 1,75 %
Effektiv rente: 26,05 %
Kredittgrense: 75.000,-
Betalingsutsettelse: 50 dager
Drivstoffrabatt: Ja
Reiseforsikring: Nei
Cashback: Ja
Aldersgrense: 20 år

Terningkast: 6

Søk om Santander Red kredittkort

 

Eff rente 26,05 %, 15k o/ 12 mnd Tot. 17.138,-