Lån til kredittkortgjeld

Du har sikkert som mange andre i Norge et kredittkort, og henger kanskje etter med betalingen. Kredittkortgjeld er en av de mest kostbare typene av gjeld som finnes, og det lønner seg å få betalt ut denne så raskt som mulig. Nettsiden Kredittkortgjeld.info har en bra oversikt over banker som tilbyr refinansiering av gjeld, og denne tjenesten er både gratis å benytte seg av og veldig lønnsom for deg som har smålån og kredittkortgjeld.

Mange tror at det ikke er smart å ta opp lån for å betale ut gjeld, men dette er en sannhet med ganske store modifikasjoner. Har du for eksempel 26 % rente på kredittkortet ditt (noe som ikke er uvanlig) og tar opp et lån uten sikkerhet for å betale ut denne gjelden med en rentesats på 14 %, behøver man ikke akkurat ha nobelprisen i økonomi for å forstå at dette lønner seg.

Når man søker et lån uten sikkerhet i Norge, blir først hver enkelt søker vurdert utifra sin egen økonomiske situasjon. Deretter får man tilbud om lån med en rentesats som er kalkulert ut etter betalingsevne samt en del andre faktorer. Renten på forbrukslån ligger vanligvis mellom 7 % og 22 %, og havner du i gjennomsnittet er dette langt under renten på kredittkort. Ved å refinansiere din kredittkortgjeld blir du ikke gjeldfri, men det handler om å senke månedskostnaden så mye som mulig. Sparer du 1.000 kroner hver måned, skal du helst betale inn 1.000 kroner ekstra til din nye långiver hver måned, slik at du mye raskere blir gjeldfri.

Høres dette fornuftig ut? Ja, det er jo tross alt ingen som ønsker å betale for mye. Hvis du også skylder penger til flere banker eller har flere kredittkort du betaler på, er dette en enda mer lønnsom affære for deg. Uansett har du ingenting å tape på å forsøke. Når du sender avgårde en lånesøknad om refinansiering, er denne som nevnt gratis, men også uforpliktende. Dermed kan du fritt sjekke ut hvilken rente du får tilbud om, og raskt finne ut hvor mye penger du har muligheten til å spare hver måned.

Så gjør deg selv en tjeneste og forsøk å senk dine månedskostnader med en gang. Det er sikkert mye annet du kan bruke pengene dine på, i stedet for å betale inn alt for dyre renter til banker og kortselskaper.