Vurdering av Santander Red

santander red visaSantander Red har en av markedets laveste effektive rente når det gjelder kredittkort i Norge. Kortet utstedes av Santander Consumer Bank AS som tilhører Grupo Santander, en av de største finansinstitusjonene i verden. Kortet er kanskje ikke like spennende som en del andre, men den lave renten er en stor fordel for mange husholdninger.

Som sagt er den lave renten til Santander Red kanskje den største grunnen til å gå til anskaffelse av dette kortet. Med en effektiv rente på 17,12 % er det nok et av de absolutt beste kortene på markedet, for personer som vanligvis ikke betaler hele regningen på forfallsdato. Den nominelle renten er på 14,89 %, men finanstilsynet har pålagt kredittselskaper å operere med effektiv rente. I motsetning til en del andre norske kredittkort, behøver man ikke å bytte bankforbindelse for å skaffe seg dette kortet. Send inn en søknad og hvis den blir akseptert kommer kortet i posten i løpet av noen dager. For å vurdere søknader krever Santander at søkeren er over 20 år, har en årlig inntekt på minimum 150.000 kroner og ingen betalingsanmerkninger eller inkassokrav, og søknaden blir vurdert utifra en kredittscoremodell. Med en rimelig grei økonomisk situasjon, blir søknaden trolig godkjent relativt raskt. Dette er ikke et kredittkort man skal ha liggende ubrukt som reservekort, for bruker man ikke kortet på 12 mnd. tilkommer et gebyr på 149 kroner.

Men selv om dette kredittkortet i hovedsak har fordelen om lave renter ved betalingsutsettelse, får man også tilgang til de andre fordelene som følger alle kredittkort fra Santander Bank. Dette inkluderer forskjellige tilbuder og rabatter som; 20 % rabatt på nettbutikken baresko.no, 10 % rabatt på overnattinger hos Clarion og Comfort hoteller (inkludert minibar og andre kjøp), 20 % rabatt på bøker fra tanum.no, 12 rabatt på leiebiler fra autoeurope,  opptil 12 % rabatt på flybilletter hos Air France og flere andre tilbud som man finner igjen på hjemmesiden til Santander. Kortet er gratis å skaffe seg.

Fakta:

Etableringsgebyr: 0,-
Årsgebyr: 0,-
Gebyr varekjøp: 0,-
Gebyr minibank: 30 kr + 1 %
Valutapåslag: 1,75 %
Effektiv rente: 17,1 %
Kredittgrense: 100.000,-
Betalingsutsettelse: 50 dager
Drivstoffrabatt:Nei
Reiseforsikring: Nei
Cashback: Nei
Aldersgrense: 20 år

Terningkast: 6

Søk om Santander Red kredittkort

 

Eff rente 17,1 %, 15k o/ 12 mnd Tot. 16.324,-