Vurdering av Folkia

Folkia MikrolånEt mikrolån eller et smslån som det også kalles fra Folkia, er en annerledes måte å låne mindre beløp på. Her er det ikke snakk om et forbrukslån på flere hundre tusen kroner, men du har muligheten til å låne opp til 5.000 kroner i en måned. Folkia er etablert i Norge, Sverige, Danmark, Finnland og Estland og opererer med konsesjon fra Finansdepartementet, som finans- og kredittselskap.

I Norge er det ikke alltid like enkelt å låne små beløp i en kortere periode, ettersom de fleste forbrukslån ofte har et minstebeløp på 25.000 kroner og bankene gir ikke uten videre en ekstra kreditt til vanlige kunder. Forretningsideen til Folkia baserer seg på at uforutsette utgifter plutselig kan dukke opp, mens det fortsatt er noen dager igjen til lønning. Det kan også skje at lønnen du trodde skulle komme inn på konto blir forsinket, og i slike situasjoner kan det være behov for å låne et mindre beløp i en kortere periode. Minilånet eller mikrolånet fra Folkia har hatt endel negativ omtale i media, fordi økonomer regner ut den effektive renten på slike korttidslån over et helt år, og har kommet fram til at lånet har en effektiv rente på over 9.000 %, noe som høres ganske hårreisende ut! I realiteten blir den totale kostnaden ved å låne 3.000 kroner i en måned 565 kroner inkludert alle renter, gebyrer og etableringskostnader. Noe som vel ikke kan sies å være helt så aller verst, når vi vet at bare vanlige etableringsgebyrer på andre forbrukslån stort sett ligger på ca. 900 kroner.

En vanlig kunde hos Folkia er i gjennomsnitt 35 år, og er i et midlertidig behov etter penger. En kredittvurdering gjøres, men prisene som gjelder er de samme for alle som søker. Man får ikke individuelle tilbud avhengig av alder, lønn etc. Det koster selvfølgelig ingenting å sende inn en søknad, og pengene utbetales fortløpende innenfor åpningstiden som er 09.00 - 17.00 direkte til din bankkonto. Signering av lånesøknaden skjer elektronisk ved hjelp av BankId, og du får svar med det samme på om lånet innvilges.

Fakta:

Lånebeløp: 1 - 5.000,-
Etableringsgebyr: 350,-
Effektiv rente: 69 %
Nedbetalingstid: 30 dager
Termingebyr: 45,-
Gjeldsforsikring: Nei
Min. årsinntekt: Reg. inntekt
Aldersgrense: 20 år

Terningkast: 6

Søk om Santander Red kredittkort

 

Eks: 10.000 kr i 6 mnd, eff.rente 116%, etabl.geb 350, Tot: 12.408,-