Lån med betalingsanmerkning

betalingsanmerkningEn av de største årsakene til avslag på lånesøknader om forbrukslån i Norge i dag, er at søkeren har en eller flere betalingsanmerkninger. For å finne en långiver som innvilger lån med anmerkning, kan du klikke deg inn på nettsiden lånmedbetalingsanmerkninger.no og søk direkte hos flere långivere som aksepterer søkere med anmerkninger. Det kan godt hende at du har mulighet til å få innvilget en finansiering, men den største sjansen har du om du får til en refinansiering av alle dine gamle lån, og dermed samler de til ett nytt og billigere lån. Dette fører til at kreditorer blir fornøyde ettersom de får betalt, du blir fornøyd ettersom du nå har et billigere lån og den nye låntageren blir fornøyd, ettersom de nå har fått en ny kunde.

Det blir nesten ikke mere win-win-win enn dette! Men, vi kan også se litt på årsakene til at ordinære banker vegrer seg mot å låne ut penger til personer med betalingsanmerkninger eller inkasso. Jo, det innlysende først er jo tross alt at dette er personer som ikke har betalt for seg. Når en regning ikke blir betalt, kommer det først en purring, et varsel om inkasso og flere advarsler før det egentlig skjer så mye mer. Og etter alle disse advarslene, er regningen til slutt ikke betalt, og det er først da den sendes til inkasso og personen pådrar seg en anmerkning. Som vi skjønner er det da ikke bare å få en slik på 5 minutter, eller en overseelse eller forglemmelse. Dette igjen fører til at de fleste bankene setter seg på bakbena, selv om en skulle tro at flere var interessert i å låne ut penger mot høye renter. Det er tross alt et stort marked for å låne ut penger til personer med betalingsanmerkninger i Norge, for flere hundre tusen har en eller flere.


Sikkerhet er ofte løsningen


En del nye aktører har i de siste årene kommet inn i lånemarkedet i Norge, som spesialiserer seg på å få bort inkassosaker. En gjenganger blant disse er at de krever sikkerhet i form av fast eiendom eller i visse tilfeller en kausjonist, som ofte uansett har en fast eiendom som bakgrunn for sikkerheten. Dette kan være en gunstig løsning hvis man ikke får lån andre steder, eller forsøker å skaffe fram en refinansiering for å slette gjeld eller i alle fall redusere kostnader i forbindelse med alle lån som er opparbeidet.

Det er viktig å være klar over at slike typer av finansieringer kun bør benyttes til å samle gjeld, betale ut dyre smålån som har gått til inkasso eller i alle fall ikke til vanlig forbruk. Det er ikke artig å kjøpe en ferietur på forskudd, for deretter at namsmannen tar huset ditt i pant fordi du ikke gjør opp for deg. Man har liksom ikke bruk for ferie, hvis man ikke har en bolig å komme tilbake til, for å sette det litt på spissen.

Det vil heller ikke være noe særlig hyggelig å brenne familiære bånd, fordi du velger å ikke gjøre opp for deg, hvis en medlem av den nærmeste familien har gått inn som kausjonist for deg for å redde din økonomi. Men med alt dette i bakhodet kan et refinansieringslån med sikkerhet i bolig være en ytterst smart mulighet til å slette anmerkninger. Så fort en gammel anmerkning er slettet, skal man igjen ha muligheten til et vanlig lån, så etter en smart refinansiering, vil det kanskje være på sin plass å refinasiere enda en gang, til en enda mere lønnsom rente.