Vurdering av Man Utd Visa

manchester united visa kredittkortSom en av verdens største fotballklubber, tilbyr nå Manchester United et eget kredittkort til sine norske fans. Kortet leveres i Norge fra Santander Consumer Bank AS, som også står bak en rekke andre populære kredittkort her til lands. Visakortet med den velkjente klubblogoen, gir innehaveren en rekke fordeler i forbindelse med reiser over til balløya for å gå på fotballkamp.

Manchester United Visa må sies å være forbeholdt til supportere, ettersom det for vanlige brukere ikke har alle fordelene som flere andre norske kort har i dag, som enten bensinrabatt eller lave renter, men her er det nok klubbtilhørigheten som havner først. Kortet har nemlig en effektiv rente på hele 26,9 %, og er med det et av de dyreste kortene vi har vurdert her på Finanstips.com, så det gjelder å ha kontroll på regningene dine hvis du planlegger å skaffe deg visakortet til Manchester United. Det følger med en rentefri betalingsutsettelse på inntil 50 dager, så betales regningen innenfor denne perioden så kan man jo se bort i fra den effektive renten. En annen bakdel med kortet er at du må ut med et etableringsgebyr på 99 kroner for å få tilsendt kortet, noe som forøvrig har blitt mer og mer uvanlig i Norge. De fleste vanlige kredittkortene koster det ingenting å skaffe seg, men dette er jo som sagt for spesielt interesserte og hundre kroner er jo ikke all verden heller da. For hvis vi ser litt på hvilke fordeler som følger kortet, kan det absolutt være en billig investering for den fotballgale og anglofile delen av befolkningen, spesielt til de som sverger til den røde delen av Manchester!

For det første så gir kortet en gratis reise- og avbestillingsforsikring for innehaveren samt inntil 3 medreisende, med det vanlige kravet om at minst 50 % av reisens kostnader må være betalt med kortet. Vær oppmerksom på at inngangsbilletter til Old Trafford ikke regnes som transportkostnader, men her gjelder det fly, hotell eller eventuelt ferge og bensinutgifter, hvis dere for eksempel vil ta fergen til Newcastle og bilturen (evt. tog) på rundt to og en halv time derfra til Manchester. Som også de andre kredittkortene til Santander Bank, gir også Manchester-kortet cashback, eller kickback som de kaller det ved kjøp i flere hundre forskjellige skandinaviske nettbutikker.

Fotballrelaterte rabatter og fordeler inkluderer tilgang til en egen ticket hotline som hjelper til med bestilling av kampbilletter, 10 % rabatt på alle kjøp i nettbutikken United Direct, 10 % rabatt i Megastore og Red Café på Old Trafford, 20 % rabatt på omvisning på stadion eller museumet, og 10 % rabatt på medlemskap i den offisielle supporterklubben som finnes på manutd.com. Avsluttningsvis kan det nevnes at alle som søker om et Manchester United kredittkort, automatisk er med i trekningen om en gratis VIP-tur til Old Trafford med full omvisning og muligheter til å treffe noen av spillerene i Manchester United.

Fakta:

Etableringsgebyr: 99,-
Årsgebyr: 0,-
Gebyr varekjøp: 0,-
Gebyr minibank: 40 kr + 1 %
Valutapåslag: 1,75 %
Effektiv rente: 26,9 %
Kredittgrense: 100.000,-
Betalingsutsettelse: 50 dager
Drivstoffrabatt: Nei
Reiseforsikring: Ja
Cashback: Ja
Aldersgrense: 20 år

Terningkast: 5

Søk om Santander Red kredittkort

 

Eff rente 26,9 %, 15k o/ 12 mnd Tot. 17.027,-