Kan jeg få lån?

Det blir mer og mer vanlig å låne penger online i Norge, men det er mange som stiller seg spørsmålet; kan jeg få lån? Svaret er i de fleste tilfeller ja det kan du, men det er noen kriterier som må være oppfyllt. I utgangspunktet så gjelder denne artikkelen lån uten sikkerhet, på grunn av at dette er den mest søkte låneformen som gjøres på nettet. Når det gjelder hvilke typer av lån som innvilges, går det mye på hvilke beløp det søkes om, hvor gammel du er og hvilken inntekt du har. Den vanligste nedre aldersgrensen for lån uten sikkerhet er 25 år, men det finnes også gode muligheter for personer mellom 20 og 25. Mellom 18 og 20 er det færre selskap som tilbyr lån, men også der ligger det noen muligheter som låntager.

Kan jeg få lån?


Om du spør deg selv kan jeg få lån, bør du også være inneforstått med at det å ha betalingsanmerkninger er selve nøkkelen i døra for mange låneselskaper og banker. Har du aktive betalingsanmerkninger er det nesten bare å gi opp med det samme. Disse må først være gjort opp og betalt ut før du kan søke om et nytt lån uten sikkerhet. Fordelen er at de blir slettet så raskt de er betalt og gjort opp for, og da kan du igjen søke og få innvilget de pengene du ønsker å låne.

Mange banker ser også på hvilken jobb du har og spesifikt hvilken inntekt som denne jobben genererer per år. De laveste kravene til inntekt ligger vanligvis på 150.000 kroner brutto årsinntekt, og med en lønning på mindre en dette blir det ofte vanskelig. Inntektskravet kan ofte senkes noe, hvis det er snakk om smålån på under 50.000 kroner, med en kortere nedbetalingstid. For de minste lånebeløpene som ved mikrolån på inntil 20.000 kroner, kreves det ofte bare en fast inntekt, hvor beløpene ikke er spesifisert, men bare kreves som en sikkerhet for muligheten til å etale tilbake det lånte beløpet.

Prøv å søk lån her via Lendo. Lån inntil 350.000 kroner på dagen, Eksempelrente: 7,90% (65 000 kr, eff.rente 16.84%, 5 år, etbl geb 650 kr, totalt 94150 kr.)

Så konklusjonen for de fleste er at, ja du kan få lån. Når det gjelder forbrukslån og lån uten sikkerhet er det mulig å låne opp til 400.000 kroner i dag, men noen banker har satt et utlanstak på 250.000 eller 350.000 kroner. Du søker med fordel hos flere banker når det er på tide å søke om et lån, dette for å kunne sammenligne de forskjellige vilkårene best mulig. Lykke til.