Du bør refinansiere dine smålån

Det er egentlig en selvfølge å refinansiere smålån, spesielt hvis du har flere stykker som du betaler ned på. Gevinsten blir fort høyere enn du hadde trodd på forhånd, og den største fordelen er at du kan søke gratis hos en rekke forskjellige finansagenter som sjekker for deg hos mange norske banker. Vi anbefaler blant annet Axo som formidler din søknad videre eller Santander Bank som opererer med en av markedets laveste renter på refinansiering.

Hvis gjelden stammer fra kredittkort kan du også med stort hell forsøke deg på en refinansiering. Det vil lønne seg for deg å søke om å refinansiere dine smålån i dag, mange opplever at de sparer opp til flere tusen kroner hver måned, litt avhengig av hvor stor gjelden er så klart.

Refinansier og spar penger!


Hvem vil vel ikke spare penger? I hvert fall når det gjelder en jobb som tar deg 5 minutter, og som potensielt sparer deg for noen tusenlapper i måneden? Mange er ikke klar over hvilken rente man betaler på diverse smålån eller finansieringer som er gjort i butikker, for mange har en ganske enorm rentesats hvis du vil delbetale et kjøp eller en annen form for avbetaling.

De fleste långiverene som tilbyr refinansiering, hjelper også til med å betale ut den eksisterende gjelden, og kontakter dine kreditorer på dine vegne. Slik slipper du den kanskje ubehagelige jobben med å ringe dine leverandører og fortelle at du vil avslutte kundeforholdet. Men, selv om du kanskje ikke plages med å kontakte kreditorer, så er det alt for mange som bare betaler på den gjelden de har, i stedet for å lete etter den til enhver tid billigste finansieringen.

Husk på at hvis du har en total gjeld på for eksempel 300.000 kroner, men kun får innvilget et lån til refinansiering på 200.000 kroner, skal du alltid betale ned det lånet med den høyeste renten først. Det spiller ingen rolle hvor mye du skylder de forskjellige kreditorene, men betale alltid ned det dyreste lånet først. Det tjener du penger på over tid, og ingenting er vel bedre enn det.

Se også over alle dine regninger i forkant, slik at du skaffer deg en god kontroll over all gjelden du har utestående, og ikke overser eller glemmer noen smålån. En god økonomisk kontroll er en snarvei til billigere lån og lavere utgifter hver måned.