Slik finner du det beste kredittkortet

Kredittkortbransjen i Norge har vokst seg enormt stor de seneste årene, og markedet er foreløpig på ingen måte mettet. Grunnen til det er ganske enkel: alle er nødt til å ha et kredittkort for å klare seg gjennom hverdagen slik teknologien har utviklet seg.

Problemet er bare at i et såpass presset marked vil det alltid være noen tilbydere som kan tilby et bedre produkt enn noen andre. Og jeg skal nå vise deg hvordan du finner det beste kredittkortet.

Alle mennesker har ulike behov og dermed ulike bruksområder for et kort, så du er nødt til å se på hvilke fordeler et kredittkort kan ha for deretter å sammenlikne dem med egne preferanser.

1. Gebyrfri periode.

Om kredittkortet har en gebyrfri periode, så vil dette være gunstig for deg som ønsker å kunne få et par purringer før du betaler regningene. En gebyrfri periode går i praksis ut på at man kan kjøpe ting på kredittkortet (les: låne penger) uten at det løper renter på disse pengene før etter at den gebyrfrie perioden er ferdig.

Normal tid for en slik periode er seks uker.

2. Rente og gebyrer.

Dette hører litt sammen med punkt nummer 1, men det finnes også andre kostnader er renter. Enkelte banker tar betalt for å få inn søknaden, gå gjennom den og sende deg kredittkortet i posten. Som regel er det ikke snakk om noen betydelig sum, men ”alle bekker små danner en stor å” er et populært ordtak i den økonomiske verden.

Analyser hvert kredittkort for ulike kostnader og sjekk hvilken som er den billigste.

3. Kredittgrense.

Det er også viktig å sjekke hvor mye penger du faktisk har tilgang på. Kredittgrensen hos et vanlig norsk kredittkort ligger på rundt 15,000 norske kroner, men det finnes også kort med lånegrense på over 50,000 kroner.

Sistnevnte variant vil dog ha en høyere rente og kortere gebyrfri periode – om det så er noen gebyrfri periode i det hele tatt.

Dette er de tre punktene som er de viktigste når du skal velge kredittkort. I tillegg til dette finnes det også andre ting man skal ha i bakhodet når man bestiller seg et kort. Det er selvfølgelig et stort pluss om du blir kunde hos det som er en stor og seriøs bank fremfor en bank du aldri har hørt om.