Vurdering av Cresco Gold

Cresco Gold er et nytt gullkort på det norske markedet, og kredittkortet er en trygg sikkerhet å ha i bakhånd enten på reise eller i andre tilfeller. Det følger med både en gratis reiseforsikring og SMS-varsling på alle transaksjoner over 500 kroner. Kortet utstedes i Norge av Cresco som er en underavdeling av DNB Bank ASA, Norges største finanskonsern og bank.

Dette kortet er et perfekt tilleggskort som kan benyttes over hele verden, både i minibanker og betalingsterminaler som aksepterer VISA, noe som gjelder i mer enn 200 forskjellige land verden over. Når du reiser utenlands bør du alltid ha et ekstra kort tilgjengelig, og dette kan gjerne være et kredittkort. Ettersom du får regningen tilsendt i ettertid, har du da større kontroll på hvilke transaksjoner som ble gjennomført med kortet, og Cresco Gold tilbyr en rentefri betalingsutsettelse på inntil 45 dager. Vær oppmerksom på at kortet har en noe høy effektiv rente på 26,74 %, slik at hvis du vurderer å dele opp betalingen etter den rentefrie perioden, bør du trolig heller vurdere et annet kredittkort med en litt lavere effektiv rente. Det er ikke nødvendig å bytte bankforbindelse for å skaffe seg Cresco Gold, noe som kreves av en del andre tilbydere av kredittkort i Norge. Når du søker er den enkleste måten å legitimere seg med BankID, dette gjør også at hele søknadsprosessen går raskere. Søkeren må være over 20 år, ha en inntekt på minimum 100.000 kroner i året og ingen anmerkninger eller inkassokrav stående. Kortet er gratis å skaffe seg.

Reise- og avbestillingsforsikringen er gyldig når minst 50 % av reisens totale kostnader blir betalt med kortet, og gjelder for hele hustanden eller inntil 3 medreisende. Cresco tilbyr nå også innehaverene av gullkortet 10 % rabatt hos nettbutikken Handysize.no, som tilbyr funksjonelle reiseartikler i gunstige størrelser. Andre rabatter som følger kortet er 15 % på Oslo Sportslager, 20 % hos Emoda.no og 15 % hos Kidsa.no. Når din søknad har blitt behandlet og akseptert, tar det ikke mange dagene før du mottar gullkortet i posten.


Fakta:

Etableringsgebyr: 0,-
Årsgebyr: 0,-
Gebyr varekjøp: 0,-
Gebyr minibank: 35 kr + 1,5 %
Valutapåslag: 1,75 %
Effektiv rente: 26,74 %
Kredittgrense: 100.000,-
Betalingsutsettelse: 45 dager
Drivstoffrabatt: Nei
Reiseforsikring: Ja
Cashback: Nei
Aldersgrense: 20 år

Terningkast: 5

Søk om Santander Red kredittkort

 

Eff rente 26,74 %, 15k o/ 12 mnd Tot. 16.822,-