Derfor bør du ha flere kredittkort

Kredittkort har et stort antall bruksområder i dagens samfunn, og er med mange mil den mest brukte finansieringsløsningen for privatpersoner. De aller fleste over 18 år i Norge har eid eller eier i dag et kredittkort, men det ikke alle er klar over er hvor smart det er å ha flere enn et kort tilgjengelig.

Her gir jeg deg noen grunner til hvorfor du bør ha flere kredittkort.

1. Avmagnetisering.

Til tross for at kortene blir laget mer og mer robuste for hvert år som går, så er det fortsatt mulig å få det avmagnetisert dersom man er uheldig. Hvis det er noe feil med både stripen og chipen på et kredittkort, så vil det rett og slett ikke være mulig å bruke det.

I slike tilfeller vil det være befriende å kunne trekke frem kort nummer to fra lommeboken og få varene betalt.

2. Forskjellig cashback-løsninger.

Noen kredittkort gir cashback på bensin og blir således kalt bensinkort. Andre cashback-løsninger kan være å gi tilbud på klær, dagligvarer eller restaurantbesøk. Om du både tanker en del bensin og samtidig går på samme dagligvarebutikk hver eneste dag, så kan du daglig spare noen kroner dersom du har to forskjellige kredittkort.

Per dags dato finnes det neppe noen kort som kombinerer forskjellige cashbacks i Norge, men utviklingen i USA tilsier at dette vil komme hit etter hvert.

3. Lån av penger.


Ethvert kredittkort har en kredittgrense du er nødt til å forholde deg til. Når du bruker penger på et kort, så vil du i utgangspunktet låne penger av banken som du er nødt til å gi tilbake ved en senere anledning.

I og med at flere kredittkort har en rentefri periode, så vil betingelsene i de aller fleste tilfellene være mer gunstige enn å søke et forbrukslån. På den andre siden vil kredittgrensen være betydelig mindre enn den lånesummen du kan oppnå ved å søke forbrukslån. Så det er absolutt et ”give and take”-dilemma som jeg kommer tilbake til i en senere artikkel.

Konklusjon.


Som du kan se finnes det mange argumenter for hvorfor man bør ha flere kredittkort. En vanlig løsning når man er ute og reiser i utlandet er at man legger igjen et kort i safen på hotellrommet for så å kun ta med ett av dem ut når du besøker turistattraksjoner.

Tro meg – jeg var sjeleglad for å ha to kredittkort da jeg ble frastjålet lommeboken på t-banen i Barcelona.